دکتر زهیری ، در گفتگو با خبرگزاری حوزه ، با اشاره به 12 فروردین روز جمهوری اسلامی ایران، اظهارداشت: حرکت های پرشور انقلابی که در کشور اتفاق افتاد، نمی توان بدون امام (ره) تصور کرد ، باید دو رویکرد حوادث دهه چهل و تثبیت انقلاب در سال 57 را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .
وی با بیان این که حضرت امام خمینی (ره) با توجه به، اضمحلال رژیم طاغوت مساله مهم دولت سازی را بیان کردند افزود: نحوه برخورد امام (ره)با گرو های سیاسی ، مانند کمونیست ها ،حضور زنان در اجتماع و نظام و نوع حکومت ایشان از مهمترین نحوه شکل گیری بنیان های حکومتی جمهوری اسلامی ایران بود.
وی ادامه داد : ترکیب جمهوری و اسلامی را حضرت امام (ره) مطرح کردند که جمهوری به مثابه روش حکومت و اسلامی به مثابه نگرش نوع حکومت مطرح شد.
عضو هئیت علمی موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع) تصریح کرد: حکومت اسلامی دارای دو رکن اساسی اسلامیت و جمهوریت است و روش مبتنی بر قائل شدن جایگاه، برای مردم می باشد.
زهیری خاطرنشان کرد: اصطلاح جمهوری به مثابه روش مورد بررسی قرار گرفت ، بدین معنا که چگونه مردم می توانند در فرایند سیاسی حکومت مشارکت داشته باشند.
وی افزود: دین ظرفیت های ویژه ای را برای نظارت در حکومت ایجاد می کند مانند ؛ امر به معروف و نهی از منکر ، شورا و نظارت ، وابعاد مختلف دیگرکه خود دین ایجاد می کند .
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اصطلاح جمهوری اسلامی، اصطلاح رایج جوامع بشری باید باشد چرا که حضرت امام ترکیبی به عنوان جمهوری اسلامی مطرح کردند که تمام ارزش های انقلاب را در بر داشت.
دکتر زهیری با بیان این که دیدگاه های زیادی در مقابل جمهوری اسلامی مطرح شد اظهارداشت: از زمان مطرح شدن جمهوری اسلامی توسط حضرت امام خمینی (ره) دیدگاه های مختلفی در نوع حکومت از سوی گروه های سیاسی مطرح گردید، ولی جمهوری اسلامی الگوی پذیرفته شده از سوی توده مردم بودو به همین خاطر،حضرت امام گفتند «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیشتر»
وی با اشاره به جایگاه مردمی حضرت امام(ره) اظهارداشت: شخص حضرت امام به عنوان رهبر انقلاب و ولی فقیه ، در قلوب مردم جای گرفت.
*نفوذ معنوی و روحانی حضرت امام(ره)
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد : از زمان تببین جایگاه جمهوری اسلامی آنچه که اتفاق افتاد نفوذ معنوی و روحانی حضرت امام در قلوب توده مردم بود ، مردم قلبا" جمهوری اسلامی را پذیرفتند، امام به خاطر اقتداری که داشتند در دل مردم جا پیدا کرد؛ بنابر این مردم و کسانی که در انقلاب حضور داشتند، و فضای انقلاب را درک کردند ، کاملا مرز بندی برای آنها ملموس بود که امام با چه دلیل و عنوانی این را بیان می کنند .
زهیری با اشاره به دلایل عقلی و نقلی جمهوری اسلامی افزود: دلایل دینی وعقلی ، الگو بودن جمهوری اسلامی ایران مطرح شد و این قدر نفوذ معنوی حضرت امام در دل مردم فزاینده بود که تنها کافی بود حضرت امام بگویند این الگو پسندیده است و مقبولیت پیدا می کرد.
وی اظهار داشت : نفوذ معنوی و روحانی و قدرتمند حضرت امام(ره)در قلوب توده مردم عامل دوم پذیرش و مشروعیت بلامنازع ایشان در بین اقشار مردم بود که بدون تامل فکری آن را پذیرفته بودند . رابطه قلبی و معنوی پیدا شده بود وقتی که حضرت امام گفتند جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر ، راهپمایی های گسترده مردم و سیل مقالات در رابطه با اصل جمهوری اسلامی به راه افتاد.
استاد موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا( ع) خاطرنشان کرد:استقبال گسترده مردم از این نوع حکومت با شرکت در رفراندوم گسترده که با استقبال بیش از 98 درصد مردم روبرو شد در روز دوازدهم فروردین ماه به طور قاطع جمهوری اسلامی تثبیت شد و در تابستان همان سال( 1358) قانون اساسی تصویب گردید .
دکتر زهیری خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی مورد پذیرش 98 درصد مردم قرار گرفت، که نوع حکومت جمهوری اسلامی توسط رفراندوم و در قانون اساسی نیزجنبه حقوقی خود را پیدا کرد .
وی با اشاره به برخوردهای دشمنان با نظام جمهوری اسلامی اظهارداشت: دشمنان از همان ابتدا موجی از نشریات اپوزیسون و افراطیون علیه نظام جمهوری اسلامی صورت گرفت؛ این گروهها البته این گروه ها در امواج مردمی محلی از اعراب نداشتند ولی چیزی که نظام را مورد ضربه قرار داد ، ترور های بود که از سوی برخی از این گروها رخ داد .
این استاد موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع) ادامه داد: از دیگر اقدامات دشمنان ، ترور شخصیت های برجسته و فکری نظام از جمله شهیدان بهشتی، مطهری ، مفتح ،رجایی و افرادی موثر در انقلاب بود و ما از ناحیه ترورهای کور آسیب جدی دیدیم.
*جایگاه ایران در جهان
وی با اشاره به جایگاه نظام اسلامی در جهان کنونی به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری بار ها جایگاه جمهوری اسلامی را در جهان تببین کردند، امروز دشمنان تمام دنیا را علیه نظام اسلامی بسیج می کنند؛ اگر کشور ما ضعیف باشد نیاز به بسیج همگانی کشور ها علیه جمهوری اسلامی نیست.
این استاد حوزه ودانشگاه ادامه داد: امروز هزینه های زیادی می شود تا شبکه های ضد انقلاب گسترش پیدا کرده و علیه انقلاب اسلامی تبلیغ کنند ، و این نشان دهنده این است که نظام ما یک نظام قدرتمند است .
دکتر زهیری افزود: نظام اسلامی و ایدئولوژی انقلاب از همان ابتدای انقلاب به جهانیان صادر شد و انقلاب های امروز منطقه حاکی از آن است که الگوی انقلاب اسلامی در جهان پذیرفته شده است .
نظر شما